Spørsmål og svar

På denne siden finner du spørsmål og svar på ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet ditt, kan du sende oss en melding i kontakt oss

Hvilken mat vil være egnet for en aktiv hund som spiser mye?

For en aktiv hund anbefaler vi først og fremst enten Jahti & Vahti Energi eller Jahti & Vahti Extra Energi. Begge disse fôrtypene har et høyt innhold av energi til en aktiv hund. 

For eksempel når det gjelder en jakthund med mye lettere sommertid aktivitetsmessig, kan det være en god idé å bytte til lettere mat, ettersom hundens energiforbruk synker. I dette tilfellet anbefaler vi for eksempel Jahti & Vahti Kylling Og Ris som er et passende fôr å spise utenfor jaktsesongen.

Hvilket fôr anbefaler dere til en hund med sensitiv fordøyelse?

Vi anbefaler Jahti & Vahti Kylling Og Ris som fôr til hunder med sensitiv fordøyelse. Oppskriften følger en såkalt «sensitiv» oppskrift, det vil si designet og forberedt for en sensitiv hund.

Har dere mat til gamle hunder?

For eldre eldre hunder anbefaler vi Jahti & Vahti Lettfôr. Et annet passende alternativ for eldre hunder er Jahti & Vahti Lam og Ris. 

Hvordan kan jeg gi riktig mengde mat til hunden min?

Hver pose inneholder en indikativ daglig dose for hunder i forskjellige størrelser. Hvis hunden din er en voksende valp, se passende dose for voksenvekten.

I tillegg til hundens størrelse, påvirkes den passende mengden mat også av hundens stoffskifte, aktivitet og kjønn, det vil si at det er verdt å overvåke hundens kondisjonsform til enhver tid og holde den passe slank. Individuell variasjon kan selvfølgelig påvirke daglig dose. Det er kun mulig fra Jahti & Vahti sin side å gi veiledende anbefalinger uten å kjenne hunden selv. 

Dosen som er indikert på sekken er mengden for én dag og kan deles opp i flere måltider om ønskelig.

Hvor kommer råvarene som brukes i fôrtypene fra Jahti og Vahti?

Råvarene til tørrmaten fra Jahti & Vahti kommer hovedsakelig fra EU, stort sett fra Tyskland. For å sikre nok råvarer kommer råvarer av sau delvis fra New Zealand.

Jahti & Vahti Kjøttpølse inneholder kun finsk kjøtt. Dette er et viktig nøkkelprodukt produsert i Finland.

Hvor er Jahti & Vahti sine fôrtyper tilberedt?

Jahti & Vahti tørrfôr produseres i Tyskland på Josera-fabrikken. Kjøttmel og delikatesser kommer fra Finlands Lemmikki Oy-fabrikk.

Hva slags kjøtt er Jahti & Vahti-tørrmat laget av?

Ferskt kjøtt av matkvalitet tørkes og males til et pulver som er egnet for produksjonsprosessen. Avhengig av maten er kjøttet enten fjærkre, svinekjøtt eller lam. Kun proteinkilder av god kvalitet brukes i maten, for eksempel inneholder kylling ikke ben og nebb.

Hvilket fett inneholder Jahti & Vahti sine fôrtyper? Er det vegetabilsk olje i maten?

Jahti & Vahti-fôrtyper bruker kun dyrefett av høy kvalitet. Hovedsakelig inneholder de svært høyt fordøyelig kyllingfett for hunder. Vegetabilsk olje brukes ikke.

Er det fisk i tørrfôr fra Jahti & Vahti?

Ingen fisk eller fiskebaserte produkter brukes som råstoff i tørrfôr fra Jahti & Vahti. Maten er derfor også egnet for fiskeallergiske hunder. Eiere som er alvorlig allergiske mot fisk bør merke seg at produksjonsanlegget bruker fiskemel som råstoff i sine andre produkter.

Brukes kunstige smaker, farger eller konserveringsmidler til fremstilling av tørrfôr fra Jahti & Vahti?

Produksjonsanlegget Josera bruker ikke kunstige smaker, farger eller konserveringsmidler i noen av fôrtypene de tilbereder. Så tørrmat fra Jahti & Vahti inneholder ikke noe av dette.

Brukes genmodifiserte råvarer i tørrfôr fra Jahti & Vahti?

Absolutt ikke. De strenge kvalitetsstandardene til Jahti & Vahti og produksjonsanlegget inkluderer ikke bruk av råvarer som er genetisk modifisert.

Hvor lenge holder Jahti & Vahti sitt tørrfôr seg etter å ha blitt åpnet?

Riktig lagret, tørr mat vil holde seg til best før-datoen. Produktet skal alltid oppbevares kjølig (under 18 ° C), tørt og beskyttet mot lys.
Best før-datoen finner du i produksjonsnummeret til posen. 

Hvordan resirkuleres Jahti & Vahti-sekkene?

Sekker fra Jahti & Vahti kan gjenvinnes ved å legge dem i pappavfallet.

 

Er det noe du ikke finner svaret på? Ta kontakt, så svarer vi på henvendelsen din så fort vi har muligheten!